HTTP 200 OK
Allow: GET, PUT, PATCH, DELETE, HEAD, OPTIONS
Content-Type: application/json ;utf-8
Vary: Accept
{
"id": "eptapahtumat:agi6uookfy",
"location": {
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/place/eptapahtumat:afpsj7rrou/?format=api"
},
"keywords": [
{
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/keyword/eptapahtumat:afpqcmmw5y/?format=api"
},
{
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/keyword/eptapahtumat:afst2wxbgy/?format=api"
},
{
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/keyword/eptapahtumat:nbsoy3y4xp/?format=api"
},
{
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/keyword/eptapahtumat:04l8dkifkw/?format=api"
},
{
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/keyword/eptapahtumat:afpqcmmqeu/?format=api"
},
{
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/keyword/eptapahtumat:afpqcmmrly/?format=api"
}
],
"super_event": null,
"event_status": "EventScheduled",
"external_links": [
{
"name": "EP Kalenteri",
"link": "https://www.epkalenteri.fi/event/eptapahtumat:agi6uookfy",
"language": "fi"
}
],
"offers": [
{
"is_free": true,
"description": {
"fi": "",
"sv": "",
"en": ""
},
"info_url": {
"fi": "",
"sv": "",
"en": ""
},
"price": {
"fi": "",
"sv": "",
"en": ""
}
}
],
"data_source": "eptapahtumat",
"publisher": "eptapahtumat:oidc:user:1ca8d504-9b5b-4610-8f00-e5e06b3f9886",
"sub_events": [],
"images": [
{
"id": 60087,
"license": "cc_by",
"created_time": "2024-10-10T08:47:36.391410Z",
"last_modified_time": "2024-10-10T08:47:36.391434Z",
"name": "Firefly kuva suorasta peltomaisemasta missä on lato, suomalainen peltomaisema 10847 1.jpg",
"url": "https://dsre702v2imo2.cloudfront.net/event-images/13gbm68m2322ict_Firefly%20kuva%20suorasta%20peltomaisemasta%20miss%C3%A4%20on%20lato,%20suomalainen%20peltomaisema%2010847%201.jpg",
"cropping": "",
"photographer_name": null,
"alt_text": null,
"data_source": "eptapahtumat",
"publisher": "eptapahtumat:oidc:user:1ca8d504-9b5b-4610-8f00-e5e06b3f9886",
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/image/60087/?format=api",
"@context": "http://schema.org",
"@type": "ImageObject"
}
],
"videos": [],
"in_language": [],
"audience": [],
"created_time": "2024-09-13T07:12:21.575761Z",
"last_modified_time": "2024-10-30T07:24:28.419888Z",
"date_published": null,
"start_time": "2024-11-07T06:45:00Z",
"end_time": "2024-11-07T14:00:00Z",
"custom_data": {
"contact_name": "",
"contact_email": "",
"contact_phone": "",
"provider_name": "",
"provider_email": "kaisa.makela@seamk.fi",
"provider_phone": "",
"other_attachments": "[]",
"registration_description": "{\"fi\":\"Ilmoittautuminen tapahtumaa täältä: https://projektit.seamk.fi/event/kestavyyttaruokaketjuun/\",\"sv\":\"\",\"en\":\"\"}"
},
"audience_min_age": null,
"audience_max_age": null,
"super_event_type": "",
"deleted": false,
"replaced_by": null,
"short_description": {
"fi": "Seinäjoen ammattikorkeakoulussa järjestetään koko ruokaketjun käsittävä vastuullisuuden teemapäivä 7.11. ",
"sv": "",
"en": ""
},
"provider_contact_info": null,
"provider": {
"fi": "Seinäjoen ammattikorkeakoulu",
"sv": "",
"en": ""
},
"name": {
"fi": "Kestävyyttä ruokaketjuun-seminaari Etelä-Pohjanmaan ruoka-alalle",
"sv": "",
"en": ""
},
"info_url": null,
"location_extra_info": null,
"description": {
"fi": "<p><strong>Kestävävyys on päivän sana; </strong>SeAMK:ssa järjestetään koko ruokaketjun käsittävä vastuullisuuden teemapäivä, jonka aikana kuullaan mielenkiintoisia puhujia, verkostoidut, sekä ennen kaikkea opit miten ruokaketjusta tehdään entistä vastuullisempi ja kestävämpi.</p>\n<p><strong>Tule kuuntelemaan ja oppimaan millainen on tulevaisuuden kestävä ja vastuullinen ruokaketju!</strong></p>\n<p><strong>Aika</strong>: to 7.11.2024 klo 8.45-16.00<br><strong>Kenelle:</strong> kaikille, jotka ovat kiinnostuneet Etelä-Pohjanmaan ruokaketjun kestävyydestä<br><strong>Paikka:</strong> Frami F, Seinäjoen ammattikorkeakoulu SeAMK (Kampusranta 11 Seinäjoki)</p>\n<p>Tilaisuus on maksuton ja toteutetaan vain lähitapahtumana. Paikkoja tilaisuuteen on rajoitettu määrä. <strong>Ilmoittautuminen päättyy 3.11.</strong></p>\n<p><h3><strong>Tapahtuman ohjelma ja aikataulu:</strong></h3></p>\n<p><strong>8.45-9.30</strong> <strong>Aamukaffit ja ilmoittautuminen;</strong> tutustu samalla alueemme yrityksiin, sekä alueellamme tehtävään tutkimustyöhön esittelypisteiden ja posterien kautta.</p>\n<p><strong>9.30-10:15</strong> <strong> Tervetuloa tapahtumaan;</strong> tapahtuman avaus, sekä aihepiiriin johdattelevia puheenvuoroja.</p>\n<p><strong>10:15 - 11:15</strong> <strong>Kirsikkana kakun päällä; asiantuntijapaneeli</strong>, jossa pohditaan millainen on tulevaisuuden vastuullinen ruokaketju. Keskustelijoina:</p>\n<ul>\n<li><strong>Jemina Valli</strong>, yrittäjä, Hunaja Hetki Oy<br><strong>Ann-Christina Hevonkoski</strong>, ryhmäpäällikkö (valikoima ja tilanhallinta), Etelä-Pohjanmaan Osuuskauppa<br><strong>Saila Paavola</strong>, ruokakasvatuksen asiantuntija, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry<br><strong>Hannu Makkonen</strong>, professori, liiketaloustiede, Vaasan yliopisto<br><strong>Veli-Pekka Aila</strong>, viljelijä<br>Paneelin juontaja: <strong>Terhi Välisalo</strong>, kehittämisasiantuntija, Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaiset</li>\n</ul>\n<p><strong>11.15-12:45 Lounastauko</strong> (omakustanteinen); tule verkostoitumaan hyvän ruuan äärelle sekä tutustumaan lounaan jälkeen paikallisesti tuotettuihin tuotteisiin. Lisäksi posterinäyttely, biohiilidemo; Tuomo Leppänen, Soilfood Oy sekä ohjatut kierrokset SeAMK Food Lab tiloissa.</p>\n<p><strong>12.45-15.30</strong> <strong>Rinnakkaisohjelmat ja iltapäiväkaffit;</strong> tule kuuntelemaan ruokaketjun eri osiin jaoteltuja rinnakkaisohjelmia. Valitse itseäsi eniten kiinnostavimmat ja syvenny kuuntelemaan mielenkiintoista keskustelua!</p>\n<p><strong>Voit valita rinnakkaisohjelmista itseäsi kiinnostavat puheenvuorot ja siirtyä rinnakkaisohjelmien puheenvuorojen välillä kiinnostuksesi mukaan. Poimi siis rusinat pullasta kuuntelemalla itsellesi mielenkiintoisimmat puheenvuorot!</strong></p>\n<p><strong><em>Rinnakkaisohjelma 1: Maatalouden kestävä tulevaisuus</em></strong></p>\n<ul>\n<li>12:45-13:15 <strong>Keynote:</strong> Matkalla kestävämpään tuotantoon;<strong> Case Jussi Harju</strong>, Turvetuotannon alasajo, Laidun Hereford</li>\n<li>13:15-13:30 Kasvualustakokeet sekä uudet kasvualustat ja kuivikemateriaalit (Turvevapaa Ruokaketju-hanke)</li>\n<li>13:30-13:45 Energia: Vastuulliset ja huoltovarmuutta lisäävät älykkäät ratkaisut ja energiatehoteknologiat ja niiden käyttöönotto Etelä-Pohjanmaalla.</li>\n<li>13:34-14:15 Iltapäiväkahvit</li>\n<li>14:15-14:35 <strong>Yrityscase:</strong> Biohiilen mahdollisuudet maataloudessa; <strong>Tuomo Leppänen</strong>, Soilfood Oy</li>\n<li>14:35-14:50 Metsä: Miten reagoida muutoksiin ja ennakoida tulevaa? (KEMMO ja HÄMY-hankkeet)</li>\n<li>14:50-15:05 Miten älymaatalouteen siirtyminen tapahtuu? Miten datalla tienataan? ( HÄMY, FarmGuard ja Digidata-hankkeet)</li>\n<li>15:05-15:25 Yhteenveto, Kari Laasasenaho (erityisasiantuntija, SeAMK)</li>\n</ul>\n<p><strong><em>Rinnakkaisohjelma 2: Elintarvikealan kestävä kehitys; elintarviketeollisuuden uudet teknologiat ja innovaatiot</em></strong></p>\n<ul>\n<li>12:45-13:15 <strong>Keynote:</strong> vastuullisuustoimenpiteet Atrian tuotantolaitoksella; <strong>Merja Leino</strong>, Atrian vastuullisuusjohtaja</li>\n<li>13:15-13:25 Sivuvirtojen uusi elämä elintarvikkeena (Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi-hanke)</li>\n<li>13:25-13:35 Seinäjoen alueen yritysten teknologinen nykytila (Kestävä digitaalinen kaksoisiirtymä-hanke)</li>\n<li>13:35-13:45 \"Kättä pirempää\"; apuja mikrokoisille elintarvikeyrityksille vastuullisuus- ja vähähiilisyystyöhön (VHH - Vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet-hanke)</li>\n<li>13:45-14:15 Iltapäiväkahvit</li>\n<li>14:15-14:40 <strong>Yrityscase:</strong> Siitepölysuklaan tuotekehitys; <strong>Jemina Valli</strong>, yrittäjä, Hunaja Hetki Oy</li>\n<li>14:40-14:50 Millainen on hyvä kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi? (Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi-hanke)</li>\n<li>14:50-15:00 Sovelluskehitys ja ympäristömallinnus (IKE-hanke)</li>\n<li>15:00-15:10 SeAMK Food Labs-pilotointiympäristö uusien innovaatioiden tukena (Future Frami Food Lab-hanke)</li>\n<li>15:10-15:15 Kuinka toimia yhdessä kansainvälisten partnereiden kanssa Deep Tech-innovaatioiden hyödyntämisessä ruokajärjestelmässä (SIXFOLD-hanke)</li>\n<li>15:15-15:25 Yhteenveto ja keskustelua, Markus Ojala (projektipäällikkö, SeAMK)</li>\n</ul>\n<p><strong><em>Rinnakkaisohjelma 3: Ruokapalvelut ja kuluttajien tukeminen kohti kestävämpiä ruokavalintoja</em></strong></p>\n<ul>\n<li>12:45-13:20 <strong>Keynote: </strong>Ruokailoa ruokakasvatuksen keinoin; <strong>Saila Paavola</strong>, ruokakasvatuksen asiantuntija, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku ry</li>\n<li>13:20-13:35 KasvisPro-hankkeen koulutusaineiston esittely. Lisäksi AJURI-hankkeen kuulumisia ruokapalvelun, kotien ja koulujen ruokakasvatuksellisen yhteistyön käynnistämisestä kohti terveellisiä, kestäviä, kasvispainotteisia ruokavalintoja.</li>\n<li>13:35-13:45 WFSF-opas ruokapalveluille hävikinhallintaan (Wasteless Food Services in Finland-hanke)</li>\n<li>13:45-14:15 iltapäiväkahvit</li>\n<li>14:15-14:35 <strong>Yrityscase;</strong> <strong>Maarit Annala</strong>, palvelupäällikkö, Kurikan kaupunki</li>\n<li>14:35-14:55 <strong>Yrityscase; Maiju Mäkilä</strong>, vastuullisuustoimenpiteet Compass-Groupilla, asiantuntija, resepti- ja valikoimakehitys, Compass Group Finland Oy</li>\n<li>14:55-15:05 Ruokapalvelujen vastuullisuus - strategioista arkipäivän rutiineiksi (Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi-hanke)</li>\n<li>15:05-15:15 Miten erilaiset vastuullisuutta viestivät merkit voivat ohjata kuluttajien ruokavalintoja lounasravintoloissa? (Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi-hanke)</li>\n<li>15:15-15:25 Yhteenveto ja keskustelua, Ilkka Latomäki (lehtori, SeAMK)</li>\n</ul>\n<p><strong>15.30-16.00</strong> <strong>Yhteenveto ja tapahtuman päätös yhteisessä tilassa;</strong> Mitä opittiin? Lopun yhteenvedossa luodaan katsanto koko päivään, sekä palkitaan alueella vastuullista liiketoimintaa harjoittavia yrityksiä.</p>\n<p>Ilmianna vastuullinen eteläpohjalainen ruoka-alan yritys täältä: https://link.webropol.com/s/ilmiannayritys</p>\n<p>Äänestäneiden kesken arvotaan palkinto.</p>\n<p>Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia.</p>\n<p>Lisätietoja: Kaisa.Makela@seamk.fi</p>\n<p>Tapahtuma järjestetään Seinäjoen Ammattikorkeakoulun koordinoimien Etelä-Pohjanmaan ruokaketjua kehittävien hankkeiden yhteistyönä:</p>\n<p>Euroopan Unionin osarahoittamat hankkeet:</p>\n<ul>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/kestava-digitaalinen-kaksoissiirtyma/\">Kestävä digitaalinen kaksoissiirtymä</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/vhh-vastuulliset-ja-vahahiiliset-elintarvikkeet/\">VHH - vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/kestava-ja-vastuullinen-ruokaprovinssi/\">Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi</a></li>\n<li>Kekseliäs ja ketterä Ruokaprovinssi</li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/hoke/\">HOKE - Hiilineutraalit, oikeudenmukaiset ja kokonaiskestävät energiayhteisöt eteläpohjanmaalla</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/eip-chp/\">EIP - Energiaälykäs eteläpohjalainen maatila</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/ilmastokestava-elintarvikeketju/\">Ilmastokestävä elintarvikeketju</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/turvevapaa-ruokaketju/\">Turvevapaa ruokaketju</a></li>\n<li>Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi - HävikkiHUB</li>\n<li><a href=\"https://projects.seamk.fi/sustainable-food-solutions/future-frami-food-lab/\">Future Frami Food Lab</a></li>\n<li>FarmGuard</li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/vetytalouden-mahdollisuudet-ruokaketjussa/\">VEP - Vetytalouden mahdollisuudet ruokaketjussa</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/commect/\">COMMECT - Digitaaliset kuilut ja ympäristötehokkaat ratkaisut</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/tire-tulevaisuuden-ilmastoviisas-ruokajarjestelma-etela-pohjanmaalla/\">TIRE - Tulevaisuuden ilmastoviisas ruokajärjestelmä Etelä-Pohjanmaalla</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/huomisen-alykas-maatilayritys/\">HÄMY - Huomisen älykäs maatalousyritys</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/kemmo/\">KEMMO</a> - <a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/kemmo/\">Kestävän maankäytön ja metsätalouden koulutuksen ja opetuksen kehittäminen Etelä- ja Keski- Pohjanmaalla</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/hiiliviljelyn-portaat/\">Hiiliviljelyn portaat</a></li>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/tulimyrsky/\">Tulimyrsky</a></li>\n</ul>\n<p>Euroopan Unionin rahoittamat hankkeet:</p>\n<ul>\n<li><a href=\"https://cordis.europa.eu/project/id/101158281\">SIXFOLD-hanke</a></li>\n</ul>\n<p>Tampereen Talouskoulun säätiön osarahoittama:</p>\n<ul>\n<li><a href=\"https://projektit.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/yhteistyo-kestavan-ruokajarjestelman-ajurina/\">AJURI - Ruokapalvelun ja kotitalouksien yhteistyön kestävän ruokajärjestelmän ajurina</a></li>\n</ul>\n<p>Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahasto, josta rahoituksen on myöntänyt Ruokavirasto:</p>\n<ul>\n<li>Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi - HävikkiHUB-hanke</li>\n</ul>\n",
"sv": "",
"en": ""
},
"@id": "http://epkalenteri.linkedevents.fi/v1/event/eptapahtumat:agi6uookfy/?format=api",
"@context": "http://schema.org",
"@type": "Event/LinkedEvent"
}